Available for borrowing.

( 1 / 1 unit )

Loan Duration (day): 14




Cinta Bas Ekspres - Siti & Polis Comel

by Shima Awang, Aein Dhiyauddin

Publisher - Novel Mania

Category - General Novel

CINTA BAS EKSPRES oleh SHIMA AWANG Membawa hatiku ke destinasinya... Pertemuan pertama di dalam bas berada di sisi seorang gadis membuka pintu hati Yafit untuk mengenali gadis itu. Tapi malangnya, sebaik sahaja sampai di destinasi, gadis itu menghilang. “Siapa Sarrah?” - Zairil “Perempuan yang duduk sebelah aku kat dalam bas tadi.” - Yafit “Buat apa kau ikut dia? Biar betul? Ni hospital, bro!” - Zairil Tidak logiklah seorang gadis berani berjalan seorang diri dalam gelap pagi buta menuju ke hospital melainkan dia itu cik hantu! “Kalau manusia, kenapa pagi tu tak ada sesiapa pun yang nampak kecuali kau? Pak guard pun cakap, arah yang kau tunjuk dia pergi tu bilik mayat...”- Zairil. “... Tapi aku yakin Sarrah tu manusia. Bukan bunian...” - Yafit Namun Yafit tetap yakin dengan gerak hatinya. Gadis itu wujud. Akan dicari sehingga jumpa. Berjayakah Yafit dalam misinya? SITI & POLIS COMEL oleh AEIN DHIYAUDDIN Kebolehan itu bukan pelik tapi anugerah Allah... “Dalam dunia Siti dan hantu-hantunya, tak boleh libatkan pihak polis secara langsung. No police involved. Itu rule yang pertama. Tak ada istilah berbaik-baik dengan polis dalam urusan hantu dan mayat ni.” - Siti Segala-galanya berubah dengan kemunculan roh mangsa pembunuh bersiri mawar merah. Inspektor Aizat muncul dan menagih bantuan Siti untuk mencari maklumat mengenai suspek pembunuhan yang dianggap sempurna itu. Demi secebis maklumat, Inspektor Aizat sanggup menyelami dunia Siti yang menakutkan. “Awak ni... tadi paksa saya pancing mayat. Sekarang minta saya belanja, lepas ni apa pulak awak nak minta saya buat.” - Inspektor Aizat “Huh... garang betul, tak padan dengan muka comel tu.” - Siti Secara tiba-tiba Inspektor Aizat menjauhkan diri daripada Siti. Segala-galanya menjadi jelas kepada Siti, dia perempuan pelik yang tak mungkin ada sahabat dalam kalangan manusia. Adakah perhubungan Siti dan polis comel benar-benar berakhir? Bagaimanakah pula dengan pengakhiran kes pembunuh bersiri mawar merah?

Please login to borrow the book.