Book is not available now. Book will available for reservation on: 14 Apr 2024

( 0 / 1 unit )

Loan Duration (day): 14




MAHLIGAI DUSTA

by Anis Ashikali

Publisher - ANIS BINTI ASHIKALI

Category - Romance

Bagi Alia Amanina, menjadi isteri kepada Azfar Razman itu mudah kerana dia berkahwin dengan lelaki yang sudah kematian ibu dan bapa. Jalan cerita hidupnya pasti senang bilamana, tak ada episod menantu derhaka atau bukan menantu pilihan terjadi dalam hidupnya. Mana tahu, dugaan yang perlu dia hadapi apabila berkahwin dengan Razman lebih mencabar daripada episod mentua vs menantu. Kerana kini, dia sedang berperang dengan satu-satunya kakak yang Razman ada. Zahirah! “Mesra adik beradik ni, lain daripada yang kakak you tunjukkan. She showed more than that! Semua tugas I, dia nak ambil!” luah Alia habis-habis. Setiap kali Alia bangkitkan tentang Zahirah, Razman sangkal habis-habisan. Alia habis daya untuk memahamkan suami sendiri, apa yang dia nampak dari kaca matanya. Makan hati berulam jantung, itu saja santapan Alia hari-hari hinggalah hakikat sebenar muncul di depan matanya. “Apa yang you buat depan I selama ni, Raz?” Alia terluka. “Untuk lindung hakikat sebenar daripada Kak Ira,” jawab Razman tenang. Mata Alia terpejam erat, sakit mendengar pengakuan suaminya. “Jangan tipu I, Raz! I tak bodoh tahu? You tahu dia tak haram dikahwini, mustahil you tak terliur!” - Alia “Kalau I terliur sekalipun, you ingat I boleh buat apa-apa ke? Dia tak tahu, dia bukan kakak I yang sebenarnya!” – Razman “You ada niat?” Alia tak percaya suaminya boleh lontarkan kata-kata seperti itu. “I tak ada niat, tapi I ada nafsu!” – Razman. Alia panggung kepala. Kata dua diberi, samada Zahirah keluar dari rumah, atau dia yang pergi. Tapi, kalau dah kuasa di tangan suami, mustahil Alia boleh buat kepala sendiri. Dia yang letak syarat, dia pula yang kembali diugut. “I haramkan you keluar selangkah pun dari rumah ni!” – Razman. “Raz sayang aku, lebih daripada dia sayangkan kau. Kalau aku nak, bila-bila aku boleh goda dia. Kau pun tahu kan, tak ada istilah sumbang mahram antara aku dan dia.” Zahirah kenyit mata. Alia tersentak. Zahirah tahu! Saat perkhabaran itu sampai di telinga Razman, Zahirah hampir mati diserang sakit jantung. Bagi Razman, Alia seorang penghasut! Alia dah bocorkan rahsia yang disimpan rapi, selama ini. Benar apa yang Zahirah katakan. Alia memang sengaja mahu dia tanam kebencian terhadap kakak sendiri. Lalu, Alia dihalau dari rumah sehelai sepinggang. Tak cukup dengan itu, Alia juga dituduh curang. Selamba, Razman melafaz cerai tanpa pedulikan hidup Alia yang terkontang kanting kerana dia dan Zahirah. “My life is so twisted right now.” – Alia “I don’t mind being a part of it” – Ikhwan Hazrie Semudah cerai dilafaz, semudah itu juga talak digila. Razman mahukan Alia dalam hidupnya semula! Namun, persoalannya, mampu ke Alia terima kembali lelaki yang sudah membina MAHLIGAI DUSTA buatnya? Bagaimana pula dengan Ikhwan Hazrie? Kewujudannya benar bala atau penyelamat buat seorang janda sepertinya?

Please login to borrow the book.


Not available here! don't worry, we found it for you in other places, you can get it from the following other elibs using your Elib account.

This title also available in other eLib

eLIB No. of copies
Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang1